FTP

För att ladda upp material till din webbplats använder du FTP. Det är ett protokoll som är byggt just för att kopiera filer mellan en klient som din dator och en server. Man kan antingen använda ett speciellt program, kallat FTP-klient, eller inbyggda funktioner i olika program för att redigera hemsidor.

Här finner du instruktioner för hur man använder några vanliga FTP-klienter vi rekommenderar. Båda klienterna är open source och även gratis att använda.

FTP-klienter

Windows
  • FileZilla
  • Internet Explorer
  • Man kan om man använder Windows också använda Internet Explorer som FTP-klient, men vi kan tyvärr inte rekommendera det då det inbyggda stödet fungerar bäst för att hämta filer och inte för att ladda upp filer till servern.

Mac OS X
  • Cyberduck
Du kan också läsa lite om filrättigheter på våra PHP-servrar när du använder en FTP-klient för att lägga ut en webbplats hos oss.