Cyberduck

cyberduck.iconFör att ladda upp material till din webbplats använder du FTP. Här finner du instruktioner för hur du gör detta med en enkel FTP-klient som heter Cyberduck.

Cyberduck är en FTP-klient för Mac OS X. Programmet är gratis och är ett enkelt och bra verktyg. Du kan hämta hem Cyberduck här.

Installera Cyberduck

När du laddar ner Cyberduck kommer den som en ZIP-fil. Packa upp filen (om inte din webbläsare gör det åt dig) så att du får programmet Cyberduck.app. Om du vill kan du spara hela programmet i Program-mappen, eller starta programmet direkt från skrivbordet.

Använda Cyberduck

Starta programmet och klicka sedan på "Ny anslutning" uppe till höger i programmet.

1_start

2_anslutNu kommer ett fönster som det till höger upp, här du kan lägga in uppgifterna du fått från oss.

Server
ftp.dindoman.se

Användarnamn
dindoman.se

Lösenord
Ditt FTP-lösenord enligt uppgifter från oss

Klicka sedan på knappen "Anslut" för att koppla upp dig mot din FTP-plats.

3_fillistaI fönstret ser du de filer som ligger på FTP-servern. Du kan nu byta mapp i FTP-fönstret till www för att lägga upp hemsidan. Alla filer som du vill ska visas på internet måste ligga i denna mapp (www). Dra över filerna från ditt skrivbord eller en annan öppen mapp i Finder till Cyberduck.

Om din webbplats är alldeles nyskapad hos oss finns eventuellt två filer som heter index.html och jp-underconstruction.jpg i mappen www. Dessa två kan du plocka bort eller skriva över när du laddar upp din egen sida.