E-post

Vill du läsa e-posten i ett e-postprogram så kan du använda antingen POP3 eller IMAP. Största skillnaden är att om du använder POP3 så sparas e-posten i din dator, medan den sparas på servern hos oss om du använder IMAP.
Du kan också läsa e-posten direkt på vår hemsida i webbmailen som du hittar uppe till höger på www.jamtport.se
. Använder du webbmailen ligger alla meddelanden lagrade på servern hos oss.

Vi brukar rekommendera POP3, dels eftersom det är det vanligaste protokollet för att hämta e-posten och dels eftersom du inte behöver oroa dig över utrymmesbegränsningar på servern. Tänk dock på att ha backup på din dator eftersom de meddelanden som hämtats normalt inte längre finns kvar hos oss.
Använder du din e-post på flera olika datorer eller vill ha möjlighet att även läsa e-posten via vår hemsida kan IMAP vara ett bättre alternativ. Tänk då på att rensa bort gamla e-postmeddelanden regelbundet så att din brevlåda inte blir full eftersom all e-post lagras på servern hos oss.

Inställningar i ett e-postprogram

Läsa e-posten i webbmailen

Du kan också läsa e-posten direkt på vår hemsida i webbmailen som du antingen hittar på www.jamtport.se eller direkt på webmail.jamtport.se
Använder du webbmailen ligger alla meddelanden lagrade på servern hos oss och man bör därför tänka på att rensa, precis som om man använder IMAP som ovan.
Man kan även kombinera ett e-postprogram med IMAP-inställningar med webbmailen och då komma åt samma e-postmeddelanden både i e-postprogrammet och via vår hemsida.
Läs mer om inställningar i webbmailen

Lösenord

För att förhindra att obehöriga kommer åt dina e-postmeddelanden är det viktigt att du har ett bra lösenord på ditt e-postkonto. När vi först lägger upp ditt e-postkonto får du ett lösenord från oss som kan vara både krångligt svårt att komma ihåg. Därför kan du som kund självklart ändra lösenordet till ett du själv valt. Vi ställer dock vissa krav på det lösenord du byter till.

E-postlösenord måste hos oss uppfylla följande krav:

• Minst 8 tecken långt
  • Minst en liten bokstav
  • Minst en stor bokstav
  • Minst en siffra

Anledningen till att vi ställer dessa krav är för att ditt e-postkonto inte skall missbrukas. Tyvärr händer det nämligen att spammare och andra obehöriga utnyttjar våra kunders e-postkonton för att skicka spam och annat skräp via våra e-postservrar. För att förhindra detta rekommenderar vi att du har ett bra lösenord, använder kryptering i ditt e-postprogram och är försiktig när du loggar in i webbmailen från publika datorer.

Vi rekommenderar också att du inte använder ditt e-postlösenord för några andra tjänster på internet utan har ett unikt lösenord som du bara använder för just e-postadressen. Detta för att förhindra att ditt e-postkonto missbrukas om någon annan tjänst utsätts för dataintrång.