Filezilla

För att ladda upp material till din webbplats använder du FTP. Här finner du instruktioner för hur du gör detta med en enkel FTP-klient som heter FileZilla.

FileZilla
är en FTP-klient för Windows. Programmet är gratis, och är ett enkelt och bra verktyg. Du kan hämta hem FileZilla här.

Installera och använda FileZilla

Så här gör du för att installera och använda FileZilla.
Installera och starta programmet. För att koppla upp dig mot din FTP-plats anger du nedanstående information i verktygsraden i programmet:

Värd
ftp.dindoman.se

Användarnamn
dindoman.se (byt ut dindoman.se mot ditt domännamn)

Lösenord
Ditt FTP-lösenord

Port 21

Tryck sedan på Enter-tangenten eller klicka på knappen "Snabbanslut" för att koppla upp dig mot din FTP-plats.

I den högra delen av fönstret - Fjärrplats ser du de filer som ligger på FTP-servern. I den vänstra delen av fönstret - Lokal plats, ser du de filer som ligger på din lokala hårddisk.
Du kan nu byta mapp i FTP-fönstret till www för att lägga upp hemsidan för (dindoman.se). Alla filer som du vill ska visas på internet måste ligga i denna mapp (www). Markera filerna du vill ladda upp i det vänstra fönstret och dra dessa till det högra fönstret för att lägga upp dom på din FTP-plats.

FileZilla