Databas

Vi har två olika databaser som du som kund kan använda i webbhotellet. Vi har dels Microsoft SQL Server 2008 och dels MySQL 5.0. För att få en databas upplagd och få tillgång till användarnamn och lösenord är det bara att du kontaktar oss på Jamtport.

Av säkerhetsskäl är åtkomst till våra databasservrar spärrad från internet och databaserna är bara åtkomliga från webbservrarna internt hos oss. Det finns dock ändå ett par olika möjligheter att komma åt databaserna för dig som kund.

Webbgränssnitt

Använder du MySQL finns det välanvända gränssnittet phpMyAdmin på adressen https://phpmyadmin.jamtport.se/

För åtkomst till Microsoft SQL Server rekommenderar vi att man använder SQL Server 2008 Management Studio istället eftersom de webbgränssnitt som finns tillgängliga tyvärr är alltför begränsade.

Direktåtkomst

För att du som kund skall komma åt att göra ändringar direkt i databasen har vi möjlighet att öppna dynamiskt i brandväggen för dig. Detta kan vara bra när webbgränssnittet inte riktigt räcker till utan man istället vill använda verktyg som SQL Server 2008 Management Studio eller MySQL Workbench

Genom att logga in på sidan https://access.jamtport.se/ öppnas följande från den dator du sitter vid mot våra servrar.

• MySQL, port 3306 mot sql2.jamtport.se
  • Microsoft SQL Server, port 1433 mot sql1.jamtport.se

Du förblir inloggad så länge du aktivt använder använder anslutningen mot någon av servrarna. Om du är inaktiv i mer än åtta timmar loggas du automatiskt ut och brandväggen stänger portarna igen.

Användarnamn och lösenord för access.jamtport.se är specifika för bara detta gränssnitt. Användarnamnet består av ett "k" följt av ditt kundnummer, t.ex. "k177". Kontakta oss för att begära ut inloggningsuppgifter eller om du har några frågor vi inte besvarat här.